Blaudzun – LONELY CITY EXIT WOUNDS

6,95 incl. VAT

Geschreven alsof het zijn laatste album is, met de gedrevenheid van een debuut;  Blaudzun  is terug en presenteert dit jaar  Lonely  City Exit  Wounds,  misschien wel zijn meest urgente en troostvolle plaat ooit.  Het album werd geschreven in een tijd waarin alles ineens tot stilstand kwam en de vaart de volkeren werd verstomd door een oorverdovende stilte. Vanuit deze stilte ontvouwt zich nu een nieuwe tijd, vereeuwigd door Blaudzun in 12 puntgave songs.

“De songs op dit album hebben soms de schijn van opgewektheid maar zijn in de kern angstaanjagend. Pas nadat je dat ondergaat en meemaakt, is er een kans dat je hun ware aard ontdekt en wellicht troost vindt. Dat hoop ik tenminste.” – Blaudzun.

De  openings track  Lonely  City Exit  Wounds  start waar  Blaudzun  was gebleven, een groots en filmische song die de kaders schetst voor een nieuwe tijd. Daarvanuit neemt hij de luisteraar mee langs zijn beste popsongs ooit; de troost van  Closer, de ode die  Real Hero  is en het vergezicht dat  Wide Open schetst… een vergezicht waar we inmiddels beland zijn. Van troost tot hoop;  Lonely  City, Exit  Wounds, een document van het nieuwe decennium.