Jungle by Night – Algorhythm

EAN code

8946004402704

12,99 incl. VAT

Met dit nieuwe analoge album laat Jungle by Night onze zeepbel barsten en herinnert zij ons eraan dat we ons moeten overgeven aan het mens-zijn. Met stijlen als Dance, Funk, Jazz en KrautRock, gemixt tot een volstrekt uniek en inclusief genre van dansbare muziek: Analog Dance Music, nodigt de band ons uit om in het moment te leven en spontaniteit te verwelkomen.
Het nieuwe album zal op 22 oktober 2021 uitkomen.

Na meer dan een decennium dansvloeren te hebben opgewarmd op meer dan 600 festivals, podia in 34 landen en in totaal 6 uitgebrachte albums, heeft het negenkoppige instrumentale collectief Jungle by Night hun jarenlange passie, vriendschap en invloeden van krautrock, dance, jazz en techno samengesmolten tot een nieuwe analoge compositie. ‘Algorhythm’ haalt het menselijke in ons naar boven en verbindt ons met elkaar als nooit tevoren in tijden van constante digitale afleiding.

Jungle by Night: ”In een wereld waarin technologie en haar algoritmes een grote invloed hebben gekregen op ons dagelijks leven, staren we bijna liever naar onze schermen dan dat we naar elkaar omkijken. Met ‘Algorhythm’ brengen we een ode aan het natuurlijke, spontane menselijke ritme, als tegenwicht voor de gesofisticeerde bedwelmende algoritmes van de computer.”

‘Algorhythm’ bepaalt wat we zien, waar we naar luisteren, wie we ontmoeten. Het wereldwijde web lijkt deze vrije wereld te zijn waarin iedereen toegang heeft tot alles en iedereen. Maar in werkelijkheid stuurt het ons in een bepaalde richting. Een richting die vaak natuurlijk aanvoelt, geruststellend, veilig zelfs. Het bevestigt onze gedachten maar drijft ons niet op andere manieren te denken of op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven. Terwijl we opgeslokt worden in onze bubbels, drijven we langzaam uit elkaar.