Marzio Scholten – Ruis

Color

Blue, Red

6,95 incl. VAT

‘Ruis’ is het nieuwste soloalbum van gitarist Marzio Scholten (o.a. Opera Alaska). Het album is gedurende 2021 opgenomen in Scholten’s thuisstudio en is zijn meest intieme soloalbum tot nu toe. Met ‘Ruis’ creëert de gitarist een imperfecte lo-fi droomwereld, vol droge akoestische gitaren, improvisaties, sound poems, kleine composities, een strijkkwartet en gastoptredens van grootheden Spinvis, Marien Dorleijn (Moss) en Nico Dijkshoorn. 

Marzio over Ruis: “Begin 2021 voelde ik dat de tijd rijp was om aan nieuwe muziek te werken. In de maanden daarvoor had ik een stuk of acht stukken geschreven. Bij het opnemen kwam ik tot de conclusie dat het niet werkte. Toen ik de gitaar weg wilde zetten, kwam er een vlaag van een idee voorbij. Ik nam het meteen op. Over dat idee – dat ik als een loop gebruikte – improviseerde ik wat. En opeens wist ik het: ik moet helemaal opnieuw beginnen. De dagen daarna ben ik gaan zitten, op ‘record’ gaan drukken en simpelweg gaan spelen wat er in me opkwam. De wasmachine ratelde op de achtergrond, de wind beukte soms tegen de ramen, de regen klopte op het dak en de voordeur bonkte zo af en toe dicht. Het was geen cleane studiosetting. Verre van zelfs. Ik omarmde het. De ruis van het alledaagse werd onderdeel van het geheel.”

SIDE A

 1. In
 2. Droom (feat. Marien Dorleijn)
 3. Wat Nooit Geweest Is
 4. Irrealis
 5. Ergens (feat. Spinvis)

SIDE B

 1. Grond
 2. Ruis
 3. Krassen (feat. Nico Dijkshoorn)
 4. Argeloos
 5. Praatjes
 6. Uit

Music, production and mix by Marzio Scholten. Lyrics and vocals on ‘Ergens’ by Spinvis, vocals on ‘Droom’ by Marien Dorleijn, story on ‘Krassen’ by Nico Dijkshoorn. Mastered by Frederik Dejongh. Artwork by Jac van Exter. All rights reserved. 2022. www.marzioscholten.com