PRONK – Mayonaise

Color

Mayo White, Ketchup Red

6,95 incl. VAT

“Na ‘partymusic for outsiders’ verwachten we eigenlijk ‘easylistening for insiders’, en dat is het ook wel geworden. Outsiders of insiders, het maakt eigenlijk weinig uit want PRONK komt met een plaat die nergens rekening mee houdt, die geen businessplan of format kent. Een plaat die 100% uit graagte en R&Roll is ontstaan, eentje waarvan je zin krijgt in alles wat God verboden heeft.

Nou, zo’n plaat is het geworden, de boogiekelder van PRONK leek dieper dan ooit en er zijn daar geen regels. De liedjes komen zoals ze uit broekspijpen komen en zijn schaamteloos vanuit het onderbewuste op band geslingerd. Het resulteert in een pot oorspronkelijkeR&Roll die je laat meeblèren als een bakvis. Als je tenminste tijd hebt gehad om naar lucht te happen want deze plaat beukt je wild, knuffelt je warm en laat je head bangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en refreinen vliegen je om de oren, ze komen regelrecht vanuit de Sallandse jungle je kroeg, auto, feesttent of hart binnen.

Henk Jonkers drumt, Pronk bast, jodelt en speelt gitaar, verse Tukker Sam Pols rost berig mee en Dion Legebeke blaft Pronk geregeld zijn mand in.

Sommige platen schreeuwen R&Roll, de schreeuw die we zo hard nodig hebben in hard times. Momenteel schreeuwt deze even het hardst, en hij is niet grijs te draaien. Oja, Pronk jodelt in z’n eigen taal, in het oer-Nederlandse Nedersaksische. Dat klinkt internationaler dan ABN, maar dat is slechts bijzaak. Pilsie?”